Džbán
Pij se mnou z kameného džbánku
vodu jenž tryská horský pramen
pojď se mnou hledat lesní studánku
jejíž krásou byl já dávno obeznámen
Však džbán padlý na špinavou zem
zbyla z něj pouze hromada střepů
proč jen nespadl dolu prázdným dnem ?
Z kousků slepím nový takřka poslepu
Z nového džbánu mám skvělý pocit
když z vlastních rukou byl stvořen
Můj um se mohl naplno zúročit
Zatímco okolní svět byl zbořen
Komentáře (3)
Komentujících (2)