Některým mužům by ses vešla do kapsy na saku
do takové té malé co je na prsou
to aby tě měli blízko
hlavně si neublížit a neohluchnout
o tom to je
když ležíš a všude kolem zní akustický tlukoty
srdce
místo kapesníku
vrátila ses křehká a zranitelná
na těle obtisklá kolečka hrníčků od kávy
nezapomněla jsi zalít papírové růže?
máš na zádech pověšený lapač snů
je plný, vysypat nejde a váží tolik
co jedno pohlazení
až budeš odcházet
uklidni neurotická světla bez stínítek
a nepoužívej prosím parfém
z kůže ho totiž
nevyvětráš
_____________________________________________________________________
poznámka pod čarou:
odcházej potichu.