Něco mezi drakem a vlkem,
složené z kamení a prken.
Něco mezi vlkem a drakem,
duha se sluncem i mrakem.
Něco mezi motýlem a laní,
co v člověka se nepromarní.
Něco mezi laní a motýlem,
anděl, co múzou je políben.
Něco mezi jedničkou a nulou,
něco mezi pískem a žulou,
něco mezi nulou a jedničkou,
něco mezi básní a písničkou.
Něco mezi hladem a žízní,
to, co nevyzní a mě trýzní.
Něco mezi žízní a hladem,
něco mezi vůní a smradem.
Něco mezi hlubinou a dnem,
a ty měnící se noci v den!
Něco mezi dnem a hlubinou,
něco mezi světlem a tmou.
Něco mezi tebou a mnou.
Odkud se duše berou?!
Něco mezi mnou a tebou
mění se časem, dobou..
moc se mi to líbí, snad až na ten poslední verš, který mi přijde trošku kostrbatý..ale jen můj pocit
28.11.2016 09:56:33 | JSJ
Perfektní práce se slovy a nádherná báseň - píseň... :-)
ST.
16.09.2016 13:05:44 | Tvořilka Lenka