Umírala vojákovi
doma Marion,
umíral i generál sám
pro batalion.
V tomhle čase podzimním,
všem umírala víra
a ve vlaku umírání
umřel mašinfíra.
Umírala při tom ona,
no a taky on,
umíral pak od nervů
i zimní stadion.
Umírali hrdinové dnes
a v každé době.
Říkám ti to, jelikož
já jednou umřu tobě.
A když bojíme se smrti
umíráme denně.
Neměj lásko ze smrti strach
všechno je to v ceně.
Můžeš zkusit držet výraz
pokleslýho komika,
stejně jednou padneš k zemi.
Může za to fyzika.
A jelikož ani černá noc
není vlastním pánem,
musí zase přijmout světlo
a umírat s ránem.
A protože jsem samozvaná
poetická lůza,
radši báseň skončím dříve,
než mi umře múza.
Všechno je to v ceně... souhlas! A ty jsi už někdy umírala? Třeba jako i tak trochu doopravdy, nebo je to (ta báseň) jen takový náhodný kolemjdoucí?
05.12.2016 00:12:55 | Leterr
Ale samozřejmě. Nemůžeš být básníkem, dokud jsi neprožil klinickou smrt nebo nepřežil vlastní sebevraždu.
06.12.2016 08:51:08 | Bánší
povedlo se
30.09.2016 21:08:31 | klaun