Venku pořád prší.
To jak nebe tolik pláče.
Pro posledního kamaráda,
co psal tužkou na papír
a já si to můžu číst
a cítit ty zbytky vůně
starýho přátelství.
A rve mi to srdce
pro přítele, co pro mě
vždycky byl.
A taky svědomí,
že já tu pro tebe
byla míň.
Než jsi potřeboval.
Jen v poslední chvíli.
Poslední z posledních.
A - "Drž mi palce."
Ale proč...
Když karty jsou rozdaný.
Poslední stisk ruky.
A já nikdy nezapomenu
na pach smrti.
Tak teď čtu tvůj deník
a k pachu smrti
přibyla samota.
Všechno, jen ne strach.
"Už je po všem."
Říká se po pohřbu.
Tak vyzvednu tvůj popel.
To nic, co zbylo.
Uložíme ho s pár přáteli
na tvoje nejdražší místo.
K sestřičce a mámě.
Jenže nikdy
není konec!
Pro mne je tahle Tvoje báseň strašně aktuální. Dokázala jsi to napsat i za mne. Tak krásně a o nejtěžších a posledních věcech člověka.Děkuji Ti,
Beáta
06.10.2016 02:29:38 | Beáta