*
místo slova
mít tak piškot labutí
bez plátna, špachtle a papíru
mít vítr, jezero a Vesuv
i tak zůstane jen tón
nebo i
napříč časovou osou
v hlubokém podvědomí bez hvězd
beze not, pera a terpentýnu
zůstane jen barva
a zase naopak
bez krunýře a časové osy
ani žíně, ani štětce
bez tónu a barvy
nakonec zůstane jen slovo
tak jako na začátku