ZÁBLESK
průměty volání o pomoc
plují po stěnách dusivě polykaných ozvěn
úleky ze stýkání
řítí se strmě k zemi
s žuchnutím přezrálých hrušek
do udusané trávy pochybností
hodokvas pro vosí sosáky výčitek
opilé rejem plodožraní
cosi se mihlo
nasáklým vzduchem
jako stín kosy
dělící přítomnost od toho
co náhle není
čistým řezem
ssssssssssssst
zasyčelo ticho
to spásonosné ticho
čisťounkým řezem
co hřeje a zároveň i studí
rampouchem tenčím než úzkost ještě před chvílí
okamžitě taje
břit zatančil v záblesku oslnivého třpytu
pro závrať letmého políbení
z pekla nebo ráje?
Praha, 10.10.2016
https://www.youtube.com/watch?v=H0XPqkT8GIY