Bolest a strach
ruiny a prach
Z bolesti se zrodil hrozný den
ve strachu se vyžíval
a v ruinách se ukrýval
v oblaku prachu se skryje sten
Bolest a pláč
vždyť nemáš zač!
Z bolesti zrodil se divý muž
pláčem se bavil
a v ruinách slavil
že na tvářích bílých chybí růž
Bolest a noci
v hrůze si procit
Z bolesti zrodil se pocit jen
nocí se nesl a černý byl
kam se vrt tam hrůzu vlil
kdo spal ten procit tak skončil sen
Bolest a ... nic
člověk nedýchá víc
Z bolesti zrodil se ... z člověka stroj
nic necítí, nic nechce moc
jen jíst, aby žil, postel na noc
nezná morálku, duši nemá on
A nic tam končí
v ničem je víc