Po bitvě na Bílé Hoře
Anotace: Historie v kostce:o)
Doleva i doprava
zítra bude poprava,
čeští páni prohráli bitvu
Mydlář už si brousí břitvu
a katovy pacholci
co stojí támhle na konci
už chystají proutěné koše
do nichž kdekterá hlava klouže.
A po Bílé hoře,
český národ moudře
přenechal svou vládu psům
těm rakouským Habsburkům.
Vládnout budou další staletí
však Čechy ničím neoslní
snad jen jeden z jejich rodu
kdys pospíchal do průvodu
byl to Rudolf,druhý v řadě.
Vládl dlouho,celkem dobře
jen obyčejný člověk hoře
bídákem ho zve
krkavec oči mu klove.
Avšak jednou,počkejte
a království zouvejte
k Čechům dostaví se pán
jenž přišel nepozván.
Máte pravdu, byl to Garrique
po manželce,svým Masaryk
republiku stvořil
jejího konce nedožil.
A tak vzkvétá česká zem
už nikdy cizí nepozvem
máme se jak v ráji
v Smetanově háji.
Komentáře (2)
Komentujících (2)