Prenádherne sme sa
rozišli
ako oči škúľavej študentky
bez prostriedkov
na operáciu
ako dve hrdličky
s podozrením na vtáčiu chrípku
aj keď jedna vie
že prežije
ako nohy slabého koňa
pod náporom oceľového brnenia
so zbabelcom v útrobách
na kĺzkej dlažbe
spáleného námestia
ty si odišla s prázdnymi rukami
trčiacimi zo srdca
ja mám všetko to
čo ostalo
použitú bolesť
a zbraň