Sme tu
blíži sa zatmenie dňa
neovplyvnené klinickou depresiou
ako čierna mačka
na lesklej vozovke
ležíš prisatá na posteli
ako hemangióm
na bielej pokožke
a čakáš na gynekologické vyšetrenie penisom
áno
stále si ženou
aj bez nutnosti nasadiť
estrogénové tablety
a prinútiť prsia vzdialiť sa
od hrudného koša
aj bez pneumotoraxu
ľahám si k tebe
ako ekzém na pekné telo
a nenápadne
s istotou chlamýdie
sa približujem
teším sa
že narkolepsiu nechávame
až na potom
a keď sa do teba vnáram
ako skalpel do brucha
v snahe vyoperovať slepé črevo
sa prehýňaš
aj bez fraktúry chrbtice
tie vzdychy by lepšie nenapodobnil
ani ten najúspešnejší
hypochonder
a tak zrýchľujem
prirážam
aj bez tanečných krokov
padúcnice
a agresívnejšie
ako posledné štádium rakoviny
nebojíš sa
že ti v budúcnosti
kosti a mozog napadne syfilis
a tak sa mi oddávaš
naplno
s ochotou prijať infúziu života
koženou ihlou
kričíš
aj bez úradného uznania
šialenstva
a užívaš si to pomalé opadávanie
povzdychov
ako definíciu malomocenstva
v panike listuješ v zdravovede
aj keď vieš
že som neliečiteľný
že s tebou budem
ako pretrhnutá miecha
a nezabudneš
AIDS je na celý život