Anotace: ...
Rodičovství, těžká práce,
každodenně, bez ovace.
Žadné díky, ani potlesk,
poslední nerv už to odnes.
Jó rodič to má bez dovolený,
bez premií i nároku na odměny.
Prostě dělá vše co může,
nejí, nespí, dře se z kůže.
Takový samaritán to je,
potřeboval svoje oje.
A stejně věčné výčitáni,
že zvládli by lépe vychování.
Že prý časem svoje děti,
vychovájí i bez obětí
na těch malých dušičkách,
bez následků v srdíčkách.
Pak se rodič už jen směje,
když velké dítě samo kleje.
"Já ti říkal, že po letech,
bůh ti to splatí na dětech"