Bájný déšť
Silný liják nebo malý déšť,
z asfaltu smyl krev a špínu,
v mokré náruči objal celý svět,
kroupy a sníh pozval si k dílu.
Po mnoho dní bez souše,
ani slunce žádná noc,
nevinný v beránčím rouše,
tak mocná je jeho moc.
Jen tulák uprostřed kapek,
přežil na voru své vůle,
po dlouhé době spatřil měsíce srpek,
teď je sám, ke vší své smůle…
Komentáře (2)
Komentujících (2)