Medzi riadkami na poli a vráskami
vrčí pes
vrčí vždy, keď si zúfa, že už nie je mladá
Keď sa pichne do prsta
tri kvapky krvi spadnú na zem
zašteká, že život nie je rozprávka
Namočí si prst do fľaše s medom
vie, že vrčí, ale nepočuje ho
na chvíľu sa stratí v jantáru