KOMU KLANÍ SE DRAK
Anotace: napsáno jednomu mému dračímu příteli
Nezkrotně a nespoutaně
bije v hrudi jako zvon.
Prudké jako divoký kůň
to srdce draka.
Pěvci na něj pějí chválu
a není ho hoden žádný z králů.
Moudrosti draků se nevyrovná
nic,
ať chceš či nechceš,
cítíš se jako obyčejný prach,
když vidíš jak silný je drak.
Ať nejmoudřejším ho zvou,
nejsilnějším a se srdcem velikým,
když však labuť svými křídli mávne,
kdo jiný měl by se klanět,
nežli drak.
Komentáře (2)
Komentujících (2)