Dar

Dar

Anotace: Otci Josefovi

Nabízel jsi mi nebe a peklo

život a bolest

lásku a smrt

              tedy přesně to

pro co jsem si k tobě vlastně přišla

 

Ale ouha

ten výtah mířil výš

než na mou šťastnou hvězdu

a moje snivá duše

která se chtěla snad jen trochu -

                povznést (..?)

dosedla tvrdě na zem

odmítajíc chápat

že za Život je možné dát jen život

a za Odpověď pouze odpověď

 

zatímco já

jsem dala jenom zrak

zadními dveřmi ráje

a rozum

už v dechu předpeklí

kde jednou velmi dávno

muž platící svou krví

tři dny pil s hluchoslepými

 

Jenže za tak nízkou cenu

jsi mi mohl nechat pouze bolest

útočiště přeživších

v jehož bezpečné samotě

dál s sebou vláčím to

o co jsem přišla

 

Přesto děkuju

Autor dodola, 02.12.2016
Přečteno 289x
Tipy 7
Poslední tipující: zdenka, Frr, básněnka, Dominik Plesr
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
líbí

pokora ... Z

01.02.2021 21:14:14 | zdenka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.7.2 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí ⋅ Osobní údaje ⋅ Provozovatel