Květ
Anotace: Šla jsem podél řeky a uviděla květ sedmikrásky. Květ, pro který mám slabost, vykvetl ale moc brzy a přišel mi stejný jako tento svět a život na zemi...
Kvíteček malinký,
ukázal se světu velkému.
Co tak brzy drobečku,
vždyť jsou ještě mrazíky.
Rychle se schovej
pod peřinku hlinitou.
Ať tě mrazík netrefí a ty
nezhyneš mlád.
Takto mlaďoučký umíral,
jako tento svět.
Bude umírat dál,
jako sluneční paprsek.
Komentáře (0)