Dnes upálí Tě jako kdysi,
jak tenkrát, když byl středověk
lidé? Ti jsou horší nežli krysy
nečekej od nich žádný vděk.
Nejprv poběží s Tebou
a hbitě chopí se meče
pak skončí nadvláda angličanova
Ty největší jsi z bojovnic
Teď ač Tě ruce, nohy zebou
plaz se, musíš klečet
odvoláš všechna svá slova?
Anebo zakřič o to víc
Už nemám sílu zápasit
tak nenoste prosím žádnou vodu
až oheň vzplane, nehasit
vždyť právě hořím pro svobodu