Nejlepší Vánoce nechtěl bych přát
a smysl života všem trochu dát.
Už je to rutina, stereotyp,
bez dalších dárků bylo by líp.
Bez přátel přejoucích plno lásky,
dělajíc mi na očích samé vrásky.
Zbytečné setkání s milými lidmi,
kteří také po společnosti slídí.
Raději navštívím ty lidi nejhorší,
snad se nikdo z toho nepohorší.
To budou Vánoce, nejhorší v roce,
budou to dny, kdy skončím v hrobce.