Jazykolamová
Anotace: zkuste číst nahlas a rychle :)
Křídová křídla v křišťálu kreslila kříž
honosnou nouzi na nose nosit si smíš
sklíčený skeptik sňal leskle skleněný skalp
pekelný plamen propleten pěnami plál
aureola aster a akátová alej
při příkoří příště přilij příkře olej
letitým jilmům leštili lidé listí
jasní jdoucí jsoucí jsou si sebou jistí
v březnu předně předly břémě březí břízy
ctnostný ctitel citoval city, co zcizil
sličná slečna slib a slovo v symbol spjala
vášnivá vážka v šeru vše věštci vzala
hraví praví plaví pávi baví pány
dutou dýkou dámy budou dobodány
zticha z břicha píchá tichá lichá pýcha
možná, že dým dmýchám a rým zase dýchám
rorýs rysa čtverrohého rychle rdousil
když drobný brouk dobrou broučí duši brousil
a já jemně ojíněná jinovatkou v jarním jitru
ničila jsem nitku za nitkou ve svém nicotném nitru...
Přečteno 511x
Tipy 11
Poslední tipující: Jort, Rolník, Fany, Nikita44, Aiury
Komentáře (9)
Komentujících (6)