Když
Anotace: Když mračna stahují své markýzy a bouře chystá se vhodit jiskru do zázračna jako tulákovu hůl c...
Když mračna
stahují své markýzy
a bouře chystá se
vhodit jiskru do zázračna
jako tulákovu hůl
co usnul v sadu pod rybízy ...
V té chvíli
ani boží beránek nevěří,
když ho stříhají,
že nahý půjde k večeři
po níž opilci
jak osli říhají ...
Pojď noci
ač hvězdy pláčí
pro komety
zapadlé do bodláčí
alespoň dětským očím
zaženou můry
co jim v lampě srdce
svými křídly do oleje dětsví
prach starostí smáčí ...
Ó beránku boží
slyšíš mne
ty jenž peřím hrůzy
sněžíš shůry ...
Přečteno 254x
Tipy 3
Poslední tipující: Iva Husárková, Fany, Ricarda Haner Lowery
Komentáře (1)
Komentujících (1)