USMĚRNĚNÍ
vždy stejnosměrně spravedliví
bzučí unisono okolo mucholapek
syčivě vlajících z tlamiček i tlam
mainstreamových trub a amplionů
jak výstražné jazýčky číhajících hadů
k hořkosladkému slizu přisáti
kopou nožičkami
šermují ručičkami
naprázdno do prostoru
hluchého zívající nudou
po vzoru mucholapek
klonovitě třepí své jazýčky
mezi jedovými zoubky
na stráži bez hnutí přilepeni
zatímco svět rozdává karty po svém
tam kam zbaběle odmítají vidět
k rozhledu pohodlně fixováni zády
přežvykujíce uměle doslazené
gumové náhražky pravd
odplivují jen vybledlé chuchvalce klišé
které se lepí na podrážky
zespod
ačkoli padají z tak přezíravé výše
Praha, 10.1.2017
https://www.youtube.com/watch?v=enI0Ck0XVIE
to chce neobaleně a zaobaleně rozeznávat...
11.01.2017 23:50:25 | zelená víla
Jj, nezabalit snahu o neustálé rozeznávání, t.j. utvářet si stále znovu vlastní názor a jen strnule nepapouškovat, je základ... :-)
12.01.2017 14:02:53 | Amonasr