Stovky tónů
Z pod klapek klavíru
Odejme skladatel
A přešije na míru
By dobře se hodily
Notovému papíru
Rozmístí pomlky
Střežící taktové čáry
Tóny se chvějí
Jak za ostnatými dráty
Houslovému klíči
Společně křičí "Heil!"
Křížky a béčka
Praporky rozdávají
Zda je nota prázdná či plná
Za odměnu či za trest