Anotace: Kdybych vydal vše, co jsem kdy napsal ve snu, už mám nobelovku...
hluboké křeslo, zšeřelý byt
příjemná tíseň, ticho a klid
verše se sypaly jako sníh
nazvat se Goethem, nelhal bych
slova se protkla eufonií
v duchu se, okouzlen, do prsou biji
najednou procitám, šmarjapanno!
za chvíli vstávám, už je šest ráno!
za chvíli pomažu promrzlý do práce
nebude sbírečka, křest ani ovace
ruka mi šmátrá po nočním stolku
chci něco na psaní - bez okolků!
v hlavě mi zůstává několik torz
a i ta odplují - finis, mors...
zítra se připravím, dnes to byl šok
pod polštář schovám si tužku a blok