Noc otevírá svůj klín
A dítě jménem samota
Je chladné, však zuby nedrkotá
V jeho hadrech léčím svůj splín
Jsi? A kde?
Najdu tě? A kdy?
Vím, že někdy
Někdo milovat mě bude
Čekám tu
Nádech smrti má
Čekám tu
Neumírej dřív než já
Jsem stále sám a sám
A zase ležím bdělý
Nikdo se mnou na posteli
Za noci lezu ke střechám
Vločky padaj‘ na mě z nebe
A z oken svit svící
Tam všichni leží ve dvojici
A já...
Já čekám jen na tebe
Čekám tu
Čekám tu
Nádech smrti má
Neumírej dřív než já
A slzy mé poslední
Čekaj‘ jenom na nádech
Rosa bude v tvých zádech
Až se jednou rozední
Čekám tu
Čekám tu
Nádech smrti má
Neumírej dřív než já
Ty, o níž se mi jenom zdá
Neumírej dřív než já!