Po pěti letech
během jednoho měsíce
nastal poločas rozpadu
slunce už nevychází
ani na východu
je zapadlé
jako myšlenky v nás
a vina ve mně…
…co se nikdy nepromine
Zátiší netvoří obláčky
jen prázdné flašky od vína
a kruhy pod očima
strašné tři měsíce
beze spánku
bez hlazení po zádech
chtělo to odvahu
a velký nádech…
…říct tu větu
Druhá zrada
to už nešlo slepit
byla jsi statečná
měla jsi mi jednu vlepit
jsou misky vah
každý tehdá musel jít sám
nastal rozkol našich
životních drah…
…mým cejchem je být vrah
Už žádné sledování
mléčných drah a Perseidů
samotná jak myslivec
v zimě na posedu
milovala jsi neposedu
nečekal jsem, že to svedu
být tak krutý, jak lev na lovu
jsi teď samotná…
…jak sněženka v záhonu
Prosím, už se netrap
ještě potká tě plno útrap
hlavu vzhůru dej
prosím, už se netrap
radši na mě zapomeň
stejně jsem pohřben
prosím, už se netrap
snaž se naplno žít…
…odpusť mi všechny ty lži