Anotace: Italský sonet.
Na kusy zlámaná paleta
- tolik slov co jsme si řekli
Trvalo zimu a dvě léta
než barvy úplně stekly
Zůstaly sychravé podzimy
deště a blátivé řeky
Havran co ze stromu hrozil mi
zalknul se vlastními skřeky
Veverka čiperná
ukryla oříšek
v zamrzlé půdě
S večerem krajina
barví se do černa
- snad je to úděl