Růže
Růže
Nastává tma
Světlo již změnilo se v tmu
Ty knihu otevíráš a své lístky mi posíláš
Mermomocí mě nutíš kapky soli
místo chleba s mlékem jíst
Není to jen tma co mě do kouta zahání
Není to jen voda, co líce mi omývá
Je to realita, co do čtyřlístku vstupuje
A v korálkách smutek vzbuzuje
Ty svým čtyřlístkem přísaháš že do mého kotce zavítáš
Jen můj čtyřlístek již není tvými lístky nadšen
Do perníku prudce proniká
Ta vůně železná
Jeho polevu ničí a taví
Je to snad kus mého zdraví
Nitě které ze svého paprsku vypouštíš
Jako sítě pavoučí omotávají se kolem perníku
Zakazuješ kočce poslouchat zpěv černého skřivana
Je to jako dělová koule co udeří brzo z rána
Můj perník tvé paprsky zraňují
A svou volbu se ti vysvětlit snaží
Nic nedbáš zpovědi mého perníku
Dál vedeš si pravdu o mlíku
Dáváš najevo svou pikovou dámu
A chceš následování kočky za tebou do chrámu
Sílu svého světla jí ukazuješ
A přitom spoustu jejích kvítků odsunuješ
Není jelena co by volání kočky neslyšel
Není ptáka, co by zlomené její srdce neviděl
Není žáby, co by nad její solí hlavu svou nepootočila
Jen stále ty její potok nechceš vidět
Nedbáš hlíny a popele, jen vykračuješ na konec jetele
Svůj svit považuješ za nejlepší volbu
A kočku nutíš aby znala jen tuto pravdu
Kočka přestává poslouchat černého ptáka
Zpod svitu se již sama nerozkouká
Odrazoval ji skřivan od volby
Ale co je to platné, když překročila míru řeky Volhy
Topí se nyní v této hlubině
A jen čeká, co z této temnoty dále vyplyne
Bojí se odloučení od svého kotce
Ale teď už je vše v hrobce
Není návratu zpět
Teď se musí vše jen vytrpět
Komentáře (0)