ledy sevřely oba břehy
pukají šeptají
dech oblevy
řece tají
řeka protáhla
zamrzlá ramena
slepá ramena bolí
přimrznutá k poli
voda hladí chladí
silný mráz
oblevě nevadí
vlněnou šálou ovinula řeku
splav oblékla do kabátu
slepým ramenům
nasadila rukavice
teplo svírá nás
řece praskl pas
paní obleva se dotkla
našich ledových srdcí zas