„Tak nám zabili Ferdinanda,“
ještě, že byl tam bez dětí,
v Sarajevu to nebyla sranda,
sedm kulí vzduchem letí.
Císař pán už vojsko žene,
Evropou, na vše strany,
geografii to popožene,
hranice nové budou dány.
I Švejk musel narukovat,
revma není překážkou,
není možné se před tím schovat,
už na Ruskou frontu jdou.
Narukovat musí prapor celý,
i poručík Dub, to vzdělaný blb,
ten Češtiny kantor bdělý,
na kterého není nikdo hrd.
Vyslechla si bordelmamá;
„Tak tady máte přes držku.“
když Švejk poručíka Duba hledá,
v bordelu na nádraží v Rusku.
„Disciplína musí bejt,
vy kluci jedni pitomý,“
na to vám dá vojsko glejt,
to každý voják dobře ví.
Švejk říkal jen to, co slyšet chtěli,
v tom byl velký kádr, samá blbina,
za hlupáka ho hned měli,
to je Josef Švejk, Česká ikona.
Díky Ivuš. Když tak si stáhni Švejka namluveného panem Werichem. Je to nádhera.
08.02.2017 18:29:04 | banan
Mám ho doma a taky už hódně dlouho se nad ním nezasmála, ale tohle jsi napsal skvěle. ST. :-))
08.02.2017 11:08:42 | Iva Husárková
:-), ježiši, to už je tak strašně dávno, co jsem ho četla, už si ho skoro nepamatuju, ale třeba jednou, až budu mít čas . . . :-).
08.02.2017 05:32:42 | Fany