Voděnko,ach voděnko
Anotace: Harmonie všech věcí a dějů je tak křehká jako odkvetlý květ pampelišky ...
Bájili nám o potopách světa,
ale o pouštích nám nezpívali
však ptáček,umíráček
dál se zrnkem písku
ve volátku létá ...
Zatímco my jsme
dešťům poroučeli
a slunci
utápěnému pod splavy žízně
se drze vysmívali ...
Voděnko,blátěnko
tys usychala v lužním lese
po tenkém slůvku
zhasínaly písničky
ty z nejsmutnějších
ptačích zpívánků
co padlý kvítek neunese ...
Přečteno 244x
Tipy 4
Poslední tipující: ZILA78, Iva Husárková, Ricarda Haner Lowery
Komentáře (0)