Malé flétnistce
Anotace: Flétna v dětských rukou.
Tyčka z bezového dřeva,
trochu dírek … už nic víc?
Výdech, hbitá ruka levá,
s pravou, spolu, písni vstříc.
Hravý větřík z úst vypustíš.
Ten chvíli neví kudy ven.
Kam jej Tvé prstíky pustí?
Rozezní se? Hvízdne jen?
Rozezněl! A honem k uším,
on má totiž rychlost rád.
Jak jen jemně hladí duši,
a teď zmlkl … Navždy snad?
Nečekej a vypusť další,
ať se spolu proženou!
A pro nás, kteří jsme starší,
smísí s vůní dřevěnou.
Hraj! Ať zní, ať Tvůj tón roste!
Hraj pro uši, pro můj nos!
Slyšíš? Možná je to prosté,
ten Větřík je pan Virtuos!
Přečteno 227x
Tipy 3
Poslední tipující: mkinka, Iva Husárková
Komentáře (0)