Anotace: ...
Odpoledne usnete a probudíte se večer a nejse si jistí jaký je den
Co když se probudíte a nevíte, čí je tohle život?
A mezitím co jste spali, někdo jiný žil za vás?
To on nakoupil všechny ty divné věci,
které se vám nelíbí
přestěhoval nábytek a psal si s lidmi,
které neznáte
ani nechcete znát
Co se vám to vloudilo do života?
Proč jste se neprobudili a nezastavili to?
A tak strháte obrazy a jeho kresby ze zdí
a rozstřiháte oblečení toho cizince,
co si zabral váš šatník
(a že je to otřesné oblečení)
Roztrháte jeho ročníkové práce
a vyhodíte všechno líčení,
které nechal na nočním stolku
A když chcete zničit jeho knihy
najednou si uvědomíte, že ty jsou přeci vaše
vzpomínáte si
Nikdo se jich nedotkl
jen jemně odstranil prach
a označil moje oblíbené pasáže
modrými lístečky
V tu chvíli
uprostřed zničených věcí a šesti let života
vás napadne
že možná
jen možná
jste to byli celu dobu vy