Jak napsat báseň
Anotace: Poměrně stručný návod.
Jak napsat báseň?
Ptáte se hezky
Inu, poradím vám
Pro začátek mám jednu radu
Naučte se česky
Jinak si z vás budou utahovat
Najděte si téma
To mají lidé rádi
Hezké téma, šokující téma
Poté začneme s prvním veršem
Třeba, jak na vás leze revma:
Au, au, to mě prsty bolí
Není to tak těžké, že?
Teď si to zrýmujeme
Ať to má nějakou úroveň
Bez rýmu to není vůbec žádné umění
To by zvládla i opice po lobotomii
Au, au, to mě prsty bolí
Dostal jsem přes ně včera holí
Pane Bože, co je to za žvást?
To se vám moc nepovedlo
To vám tedy řeknu
Ach jo, co teď s tím?
Netvařte se tak
Já opravdu nevím
Dobře, vezmeme to s vtipem
To se také líbí
Utrhneme se od tématu
Rozvolníme asociace
Au, au, to mě prsty bolí
Dostal jsem přes ně včera holí
Když jsem jenom v omylu
Sáhl na tvou kobylu
Co to sakra je?
To snad nemyslíte vážně
Víte co? Jděte si raději kreslit
Nebo malovat
Jeden básník má moc hezký návod
Jak namalovat portrét ptáka
Jacques Prévert se jmenuje
Směle do toho
A ven z mé třídy
Neumětelové nevzdělávatelní!
Přečteno 4100x
Tipy 7
Poslední tipující: Cappp, ZILA78, Eliášek, Iva Husárková
Komentáře (7)
Komentujících (4)