Nejsem žádný literát,
nejsem ani básník to vím.
Však své myšlenky střádám rád,
a snažím se do nich vkládat rým.
Tak hledal jsem kam je mohu dát,
našel jsem tohle místo.
Za shovívavost budu rád,
také za nějaké to gesto.
S gramatikou nejsem kamarád,
a zapomínám slova.
To stalo se mi častokrát,
Určitě přijde to i znova.
Proto berte mě trochu s nadsázkou,
když se mi to stane.
Snad nebudu tu překážkou,
Pro ty kterým se to nestane.
Tak toť pár slov o mně,
snad někoho potěším.
Budu se tu chovat slušně,
teď radši už to ukončím.