Anotace: ...
Jaké to asi je nechat spočinout
své myšlenky
jako vodní ptáky na rybníce,
kteří nemusí odlétat do teplých krajin
Neženou se za tím, co bylo a bude
nebo by mohlo být
pokud si to budeme dost umíněně přát
nehledají úmysl ublížit
za každou malou pravdou
a ještě menší lží
nehoní se za zimou nebo za jarem
nečekají na povel k lásce
jen sedí a užívají si slunce
a vítr na hladině něžně kolébá
jejich potomky