Anotace: Bez protestů, se všemu podvolím, když pod kůží tě mám, když reálné nevnímám, budeš v mých žilách dál? teď když já se všeho vzdal, Ty má královno,lásky a nečekaných obratů a těsně propletených psychodramatů...
Bez protestů
Se všemu podvolím
Když pod kůží tě mám
Když reálné nevnímám
Budeš v mých žilách dál?
Teď když já se všeho vzdal?
Ty má královno
lásky a nečekaných obratů
A těsně propletených psychodramatů
Které život otevírá
když tempo na rychlosti nabírá
Bez protestů
Se v tvém náruči probudím
A své masky rozpoznám
Poprvé vím, že tu nejsem sám
Teď když jdeme spolu nocí po tenkém ledě
A já cítím, že jsi moje zvláštní nebe
A pod kůži tě celou mám
Bez protestů
Se klidně podívej
Že to málo, co jsem ti vzal
Ti stokrát vrátím zpátky
Až mě pustíš dál
Ty má královno
lásky a nečekaných obratů
S bolestí ale bez podrazů
Ty má královno
lásky a nečekaných obratů
Když mě znovu zkoušíš
milovat i nenávidět
a krásu tvou
uhrančivou
ti mohou všichni
jen závidět
(Hanuš Šparlinek, 12.3.2017)