Anotace: ...
Jaké to asi je
mít v hlavě všechno uspořádané
všechny šuplíky schované
tužky v jedné řadě
oblečení poskládané do komínků
a vše má své místo, pozici a složku
a nic, byť jediná myšlenka
se nemůže volně toulat po chodbách
mezitím má mysl
je módní přehlídka zoufalství
jejíž premiéra je derniérou
den co den
a nehledě na počet ramínek ve skříni
vždy mám u nohou
další kopu myšlenek jako šaty,
které mi nesedí
tlačí mě na rukou
jsou moc krátké, moc úzké
nabízí mužům věci, které jim nejsem ochotna dát
a nehledě na počet desek a šanonů
vždy visí ve vzudchu
hejno útržků vět
gratulací
kondolencí
pochval
křiku
pláče
smíchu
jaké to asi je
zatáhnou všechny zipy
od pouzder na obleky
obout si své oblíbené myšlenky
a odejít
domů