Prichádzať o rozum
Cudzinec vo vlastnej hlave vie
že lieky nie sú osobnosť
a bolia
ako kazajkou istený jazyk
z rozhryzených pier
unikajú polámané pazúry slov
čo kedysi znamenali svet
no aféry umu
už nie sú v móde
všetko je preč
v žalúdku chladných tieňov
stojí stôl
s rozškriabaným chrbtom
od hrotu pera
a nezahojí sa
premieta svoje jazvy
do spomienok
keď bol ešte život ochotný
zniesť svetlo v hlave
kde ako predávačka zápaliek
mrzne mozog
a z úst zahalená do pary
uniká duša
ostatní tancujú
o básnika menej
Přečteno 279x
Tipy 12
Poslední tipující: jitoush, Fany, Cappp, Robin Marnolli, bogen, hanele m., Philogyny1
Komentáře (1)
Komentujících (1)