NEZABÍT V SOBĚ DÍTĚ
mráz mění úsměvy ve ztuhlé škleby
stěny skapávají
slova jsou nahnilá
ihned po porodu
samozřejmost zla
vydechuje skrz robotické plíce
tak to prý svět chce
to on prý vybírá zbraně pro přežití
bez pohádek
ty jsou dobré jen pro děti
je těžké neuvěřit
v křiklavých make-upech
lascivních mrduchtivých lží
kdo ale zabil v sobě dítě
ten už nepřežil
Praha, 17.3.2017
https://www.youtube.com/watch?v=LAUYbQj20Iw
ST Pepo a vše nejlepší k svátečku
Víš vlastně Ti chci poděkovat, naučil jsi mě včas vážit si své ceny ;-)
Tož drž se chlape :-*
19.03.2017 15:10:18 | Malá mořská víla
Moc děkuji, milá Gabrielo :-) Uvědomovat si svou cenu je pro každého nesmírně důležité - a u Tebe se to myslím krásně odráží i v procesu zrání Tvé poezie, rád ji proto i čtu. Líbí se mi Tvá přirozená moudrost, která se opírá o zdravé hanácké kořeny a vyrůstá přímo ze života, vzdálena naučeným frázím a předstírání. Aspoň tak to u Tebe vnímám... Ať Ti to stále (nejen) píše! ;-)
19.03.2017 22:55:49 | Amonasr
...těžce stravitelný text, chutná trpce a hořce, ale o to je asi reálnější...;-) ještě tak přijít na to, o čem to vše je...
18.03.2017 22:36:32 | bogen
Díky za reflexi, bogene :-) Je to o tom, co si pod tím čtenář vybaví ;-)
Ale pokud Tě zajímá moje inspirace, tak když jsem to psal, viděl jsem před sebou takového toho bezpáteřního a bezskrupulózního prospěcháře, který jde za svým cílem zcela bezohledně i "přes mrtvoly" a nerozlišuje již dávno mezi dobrem a zlem - dobré je pro něj jen to, co slouží jeho ryze sobeckým zájmům (kariéře, bankovnímu kontu, politickému vlivu atd.). Směje se přitom naivním hlupákům, jimiž obratně manipuluje a kteří nejsou schopni pochopit, že "morálka", "čest" apod. jsou jen směšně prázdné pojmy dobré tak akorát pro plebs a "lúzry"... ;-)
19.03.2017 22:44:00 | Amonasr