*
Cotobudéé?
koukala do papírku
čtvrt kila gothaje
jo - a dvacet deka goudy
narovnala záda
starší paní za ní o krok ustoupila
jo, pardon
síťku brambor
dvě cibule
nejsi tu sama, jo?
říká si v duchu ta třetí
a nahlas zašvitoří
Budeš dělat francouzský?
jo...
kousek špeku...
jo, dvacet...
nahrbila se, jak sahala pro peníze
(ženy se hrbí - je na mně ce-lá domácnost...
kdepak ten můj)
jojo... tíha času, balvan odpovědnosti, rodina
Zapomněla na vejce, ale nevrací se
půjčím si od Anduly...
začíná pršet
Už zas... jo?
najednou na čase nezáleží.
Hlava a ruce,
záda a nohy...
Jó, jó - Pane Bože... ty to vidíš...
No Ivi... uznej: hodilo by se to sem ? (ne, že by to nebylo výstižné...) :-D
25.03.2017 22:16:46 | aravara
Moc hezky jsi to napsal, já dávám do francouzských točeňák, mi přejde lepčí... :-))
25.03.2017 11:03:42 | Iva Husárková