KAMENY
od malička ti navlékají
kameny kolem krku
učíš se nosit je zpříma
s hlavou vztyčenou
přestože chtějí aby ses hrbil
jak stahují tě k zemi
takové
když to nevzdáš
časem zpráchnivějí
rozpadnou se
mizí
jiné se obrušují
jako drahokamy
protože jsou ryzí
třpytí se vzpomínkami
jako slzy
a také tak očišťují
když si je chráníš tam
kde nikdy nevyschnou
mění se na prameny
osvěžují i léčí
derou se zpod kamení
a zurčí píseň lásky
že bolest je pomíjivá
život ale věčný
a po slzách i krásný
Praha, 25.3.2017
https://www.youtube.com/watch?v=E9E1e8sABZU