Anotace: březen 2017
posloucháš Cockera
smutný blues černých kocourů
nad ránem ve stromech chodíš
proč déšť zatéká za oči
už přece dlouho nepršelo
a možná zas padá sníh
Sedával na podezdívce plotku u Hrušky
každý den
dvě berle láhev piva ručně balený cigarety
kdysi byl zahradník a
zastávky u obchodu začaly nabírat
dlouhé odpolední stíny
mával už zdálky berlí a obřadně balil do hedvábného papíru
všechny ty kytky mezi námi
Poprvé potichu přiznáš,
(i mezi lidmi jsme sami, někdy,)
měla jsi ho ráda.