Bílá jedna
z mračen na zem dopadala studená voda
mezi zdmi dým z cigaret - zbytky svobody
žádné vlajky v tom bezvětří nevlají
"doma" je za zenitem a v mém srdci
krev v kalužích nikam nestéká
doznívá siréna
umím už jen přitáhnout deku k bradě
"odjistit
zaměřit
uvolnit
a pak honem pryč"
dívám se na hodinky a je přesně
čtvrť na tři
čekáme na lepší počasí
až pak
stovky sršňů a včel
a v ústech známá pachuť vosku
medu
a nezítřků
strádají
ty rudé vlajky vítězství
když ve čtyři ráno ležím nehybně na matraci a zírám do prázdného stropu
"odjistit
zaměřit
uvolnit
a potom honem pryč"
je to jenom pro nás
to malé místo uprostřed světa
kde si utržený ze řetězu
po jistou krátkou dobu připadám
jako tehdy
v Grunau Baby
dé bé dva
v tom nejtemnějším okamžiku tady dole na zemí
jsem si vzpomněl na Španělsko
a jablečný štrůdl od babičky
kdo ví
možná už dnes
Přečteno 457x
Tipy 20
Poslední tipující: piťura, Cappp, Malá mořská víla, Kapka, Iva Husárková, bogen, Jort, Amonasr, Avola, hanele m., ...
Komentáře (1)
Komentujících (1)