starej pes
Anotace: dívky už nosí krátké kostkované sukně, ale ještě nesundaly kozačky...
Dorazilo teplo.
A slunce skleněným oknem v kuchyni rozpaluje dlažbu.
Můj pes přestal dýchat čumákem.
A otevřenou hubou si chladí mokrý jazyk.
Do jeho misky je třeba dolévat častěji vodu.
A všude kolem se povalují chlupy, kterých se narychlo snaží zbavit.
Slunce vypaluje město.
A lidé chodí po ulici jako opilí.
Je to krásný čas, tohle jaro.
Dívky už nosí krátké kostkované sukně, ale ještě nesundaly kozačky.
Nic nenamítám.
Kluci co je doprovází, jsou jako dravci.
Rozhodují, jestli se smím podívat, nebo mě snědí.
Tenhle svět už není můj ring.
Píši tedy svou knihu a skromně odhaduji.
Kolik stránek ještě zbavím bílé němoty.
Zalovím rezavým drátem v ohništi.
A vytáhnu ještě pár řádků.
Můj pes se líně převalil na bok.
A dlouhým výdechem si ulevil od tíhy bytí.
A mladý kos si v klidu usedl vedle makety havrana.
Jaro je tady…
Přečteno 451x
Tipy 22
Poslední tipující: Dreamy, AndreaM, jitka.svobodova, jitoush, Cappp, Jort, tall&curly, Iva Husárková, Amonasr, Romana Šamanka Ladyloba, ...
Komentáře (8)
Komentujících (5)