Anotace: ..."warte nur badle ruhest du auch." - Goethe
letěla, letěla bílá holubička
dunění vlaku, koleje v křídlech
přinesla hromy
až k mému srdci
padala, padala bílá holubička
kol skřípění krylo neodvratně
klíčící macešku
neboj, malá, spíš
usnula, usnula bílá holubička
není už nikdo, kdo by měl strach
přetnout tu tětivu jejího těla
neznámé zsinalé trosky
obcují s ní zjara