Rosteš z pekla k nebi nevinně
Rozmachuješ své větve, jak pták své křídla roztahuje
I my učíme se o tobě povinně
On hrát mrtvého, však on stějně jako my se nadechuje
Ty dáváš nám tolik, hrušky, švestky, jablka
Děti si na tobě hrají a lezou
tebe snad zažila i nějaká selka
Větry tvůj kyslík pro nás nesou
Jak to tak píši a na tě se dívám
Chtěl bych ti za vše co děláš poděkovat
Tvůj nesmírný klid, však i pohyb, to vše vnímám
Pamatuj, ačkoli to nevíš, já o tebe budu pečovat