~~~~~~~~~
Každé slovo má i barvu
má hluboký i něžný tón
někdy zní jak pohlazení
jindy jako v bouři hrom.
Jednou barví jahodově
když ze rtů lásku slíbáš
ona je tvá milovaná
ta pravá slova hledáš.
***
V barvě bílé řekne „ano“
tvoje ano však tiše zní
i když se ti třepou ruce
tak prstýnek ji navlékni.
Totiž
brzy se chystá povijánek
bleděmodrý? Růžový?
To je vážně překvapení
ti dva nám to nepoví.
***
Až uslyšíš uá,uá
to je první dětský pláč
děkuješ snad andělovi?
Ten jen špitne „nemáš zač“.
Zbytečná jsou všechna slova
teď barevný je s dětmi svět
každé dětské štěbetání
vám bude kdekdo závidět...
~~~~~~~~~