~~~~~~~~
On neměl auto
měl jenom motorku
stopětadvacítka
dnes stála na dvorku
a byla červená
ta jeho Jawa
pod oknem zatroubil
na mě pak mává...
potom jsme vyjeli
na výlet spolu
silnicí až k lesu
nahoru,dolů
zabočil doleva
na jednu cestu lesní
raději zastavil
dál se prý jet nesmí...
---
tu svoji motorku
ke stromu postavil
nezlob se má Jawo
něžně ji pohladil
sám se pak posadil
vedle mě do trávy
a o té červené
stále jen vypráví...
jak si pěkně jezdí
a kolik vypije
jak ji pořád leští
kolem ní tancuje
já tam v trávě sedím
počítám motýly
potom se rozloučím
měj se fajn,můj milý...
---
i se svou motorkou
stopětadvacítkou
já si stopnu fáro
s odklápěcí střechou
červený cadilak
třeba ten s puntíky
říká mu Beruška
šofér...a já taky...
~~~~~~