KOTVA
chceš letět
letět
nevíš kam
a zároveň
zároveň
jako bys byl
připoután
nevíš k čemu
chceš být
být
sám sebou
především nebýt
ale sám
v srdci nepokoj
a taky něco
něco
jako závaží
které
když se vznášíš
škrtá o kameny
jiskří
a někdy i bolí
ne
není to závaží
je to kotva
jež při tvém letu
hledá kyprou zem
a v ní
v ní v hloubce ukrytý
pevný neochvějný bod
za nějž by se zachytila
aby ti dala sice
i nadále stoupat
toulat se nebem
nad krajinou
však na řetízku
jímž tě pojí
s tobě přisouzeným místem
chvějícím se srdcem
země
duše
těla
mohla ti posílat
nenápadná psaní
podprahové vzkazy
aby tvá víra v cosi
co není pomíjivé
co tě i ve snech přitahuje
neschla bez naděje
aby tvá láska dala světu
svou osobitou vůni
aby tě po paměti
poslepu
i po zklamáních
vždy znovu nacházela
aby ti nikdy
nikdy doopravdy
kamsi beze stopy
vyprahlá marnou žízní v tobě
nezmizela
Praha, 7.5.2017
https://www.youtube.com/watch?v=411iOnRcjAU
Já se tam vrátím...já se tam i ...poslepu...vrátím...omlouvám se, že kopíruji...Úsměv...RadoST...Z.
08.05.2017 16:51:22 | zdenka
Děkuji Pepo za sílu, se kterou mne Tvá báseň zasáhla a Eunaudi?...to je má srdeční záležitost.:-)
Ukládám s dovolením do oblíbených.
Dala jsem na Tvou radu se čtení v Jazzovém klubu a napsala to své vyprávění :-)
08.05.2017 01:54:30 | Malá mořská víla
Udělala jsi mi radost, Gabrielo - děkuji :-)
10.05.2017 15:15:42 | Amonasr
Jsem ráda, že z kyprý země letos tak brzy vyrazily kotvy...je fajn se na ně dívat :-)
07.05.2017 22:04:44 | básněnka
Až po ... vzkazy ... pro mě hodně dobré. Supr čtení:) Přesně ... !:D
07.05.2017 16:53:47 | Ragnell